Friday, May 14, 2010

I am the BLACK sheep in the family...

Dah lama sangat aku x mengepost entry baru , selepas post yang lepas.. baiklah post kali ni berkaitan specially dedicated to my dearest family! huhuMySpace. x penahkan aku reveal ttg family members aku kan..ari jadi aku pun  dah lepas.. ari jadi adik perempuan kesayangan aku pun dah lepas.. fathers day pun dah lpas, mothers day pun dah lepas.. kire aku buat all in one la... pemalas!

Final Exam
Keadaan diriku pada waktu ini agak huruhara dan kusut masai.. dan utk pengetahuan rakan2 .. post ini ditulis selepas aku menduduki peperiksaan algebra yang sangat hampeh...MySpace..  terasa hampeh apabila aku x leh nak jawab semua solan walopun aku dh study..MySpace.. pape pun salah aku jugak... huhuh.. walau bagaimanapun.. masih ada 3 paper lagi untuk aku teruskan perjuangan and declare war with... aku x harap untuk dapat 100 tetapi ak harap aku dapat jawab soalan dengan smooth mudah mudahan... kepada kawan2 yang juga mempunyai masalah seperti aku .. marila sama2 kita menghayati isi surah Al Insyirah ayat 5-8...
.
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
 5. Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan,


إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
 6. sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.


فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ
.Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan yang lain 

وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ
8. dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap


sesungguhnya segala kesulitan itu adalah satu ujian dari Allah..ingat x satu babak dalam filem Ayat2 Cinta yang suatu ketika dahulu sgt2 la famous.. aku igt lagi .. tiap2 kali tazkirah maghrib kat skolah aku.. kalo x sebut pasai ayat2 cinta x sah..bla bla bla ayaat2 cinta.. bla bla bla ayat2 cinta.. huhuMySpacetopik yang selalu dikaitkan dengan ayat2 cinta ni selalu nya mengenai aisya dn fahri.. cinta mereka yang di belandaskan islam.. tetapi tahukah anda  salah satu ayat dalam filem tuh yang sebenarnya patut dihayati dengan lbih mendalam.... " Sesungguhnya Allah sedang berbicara kepadamu wahai fahri Afifah..." kata org dalam penjara itu kpd fahri... untuk maklumat lanjut tentang ulasan ayat2 cinta oleh Ustaz Hasrizal.. sila lah klik disini


seperti firman Allah dalam surah Al ankabut ayat 2
Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?


~ ~ ~ ~ ~ ~ * ~ ~ ~ ~ ~ ~


I am the Black sheep in the family


berikutan mothers day.. aku juga x ketinggalan utuk mengucapkan kepada ibuku.. happy mothers day.. dengan secara x segan silunye hehe.. seseungguhnya engkaulah ratu hatiku(iklan nespray)... org kate wat pe nak wat hari ibu ni..  sbnrnye hari2 hari ibu.. kate mereka2 yg len.. tp pada aku ape la salahnya kalau kita menzahirkan perasaan menghargai ibu kita kita pada hari2 tertentu.. mungkin ade yang x puas ati dengan statement ini.. x pe .. luahkan dalam ruangan komen yg disediakan dibawah huhu... tp aku just bagi ucapan hari ibu je.. x de bajet lagi.. kerana skang ni masih menganggur...MySpace ape pn saya sayang MAK!!!! muah.. hahaa (geli2)


tu dia ramai adik beradik mak aku.. ha teka yg mna satu huhu (yg pki bju kuning!)

ni adalah opahku... tq Opah!

kalo nak cte pasal opah aku.. 2 hari 2 malam x abis huhu.. xpe nnt aku wat 1 post khas utk Opahku yg tercintaMySpace

besday sisterku..MySpace
sebenartnya aku ngan  sister ak ni cm x kamceng sgt walupun besday kitorg dkat2 je.. mungkin sebab die terlampau kanak2.. tp kalo nak diikutkan die ngan aku x de la beza sangat umur... dan die juga lbih tinggi dari aku.. cume die kurus sket je dr aku muahahaha... tp x tau la nape x kmcing.. die juga selalu dibuli oleh kitorg adik beradik huhu MySpace.. kitorg panggil die dek na... dek na ni.. nme die mse kecik2.. sbb dia adik..tapi dah jd nama panggilan smpai skang.. smpikan adik aku(yakni adik kepada dek na) ni pun panggil dia dek na .. ahahah.. newey... die ni kadang2 baik gak.. dulu2 mse kecik2 geram gila kat dia sbb perangai dia sikit punya mengada .. hhahaa.. sori dek na akak kutuk ang ahahah..

sori dek na kalo gmba ni x lawa.. huhu sapa suruh wat mata cm tuh huhu

pasal i am the BLACK sheep in the family.. memang pun... aku la yang paling gelap dlm family... kalo nak banding ngan sister aku ni.. memang jauh gila beza warna kulit kami.. huhuMySpace.. ngan adik beradik yg len pun dorg lbih comel mse kecik2 dulu kalo nak banding ngan aku.. ape aku kesah... huhu
comel kan dorg..

ni adik kepada dekna .. dh besar x la comel sgt huhu

muka kitorg berbeza kan.. sesetengah org kate muka kitorg memang berbeza.. tp setengah org kate kitorg ade iras sket2... tp belum pernah lgila aku dgr org kate.. eh muke korg sme gler..
 xpenah org ckp.. muka aku ngan mak ayah aku pn berbeza (aku bkan anak angkat) huhu

ucup
x yah cte ar pasal die... bajet ensem je lbih padahal x pun... huhu

ayah~~
x lupe jgak kat ayah aku.. huhu.. ayah aku ni x garang sgt.. sush gile nak amik gambo die huhu.. satu fakta menarik tentang ayah aku ni.. ayah aku kurus gila.. berat die ngan aku .. ak lg berat huhu.. hebat kan..
ayah aku gila kurus walopun mengamalkan cara hidup sihat... beliau x merokok! respek2!.. aku rasa die sgt ensem!

ayah dikanan dan budak bajet dikiri... huhu



jojo dan shin bi..
sejak tahun lepas kitorg ada adik baru... nme die jojo..  die ni pun comel gak.. sejak ade kehadiran die aku bukan lagi the black sheep in the family huhu




itam dan gemuk kan.. huhu.. die menginap dalam khemah dalam umah kitorg


hahah... tapi disebabkan die ni selalu dibuli ngan kitorang.. pada suatu hari die melarikan diri dari rumah.. smpi sekarang x balik2 huhu.. sdih2.. semua org sedih..MySpace dulu kitorg ade bela rabit dua ekor.. disebabkan warga umah aku ni terlalu ganas.. mak aku takut rabbit tuh mati dikerjakan kitorang.. lalu mak aku pun jual rabit tuh... x sgka plak kitorg punya ganaz smpi jojo lari dr rumah..


shin bi...
huhu.. selepas 2 blan jojo lari dr rumah.. akhirnya kitorg dpt adik baru lg... nme shin bi huhu.. die ade iras2 jojo gak.. tp die kurus.. mungkin sbb kecik lagi kut.. die ni sume nak makan.. sme jgak macam jojo.. tp lagi extrem dr jojo smpi popcorn, bubur jagung, ais krim pun nak makan..huhu.. kdg2 tuh smpi nak amik makanan dlm mulut kitorg walupon dh bg dh die makan.. huhu


sempoi gile die tdo atas extension

kanak2 ribena

ok smpi situ je la post kali ni.. syukur pada Allah..mudah2an bertambah lagi la kasih sayang dan ketaqwaan dalam diri kita huhu
siiru ala barakatillah!

5 comments:

Anonymous said...

tringat kat ang....
dlu2 masing2 ska cita pasal fmly kan..rndu sgt..nak cam dlu...masing2 kongsi cita,,,

afifah said...

huhu... teringat kat ang gak..
tp anonymous ni sapa ek??? huhu

cikchem said...

ahaKZs!! ayong!! ske meow tuh!! owHh!! ptot die lari!! ayong musti amek mknan die...die klaparan la tuh...muahahaha ^^,

~HuSnA ZuBiR~ said...

haha! black sheep la sgt ang tuh...eh, bila nk kurus cm ayh ang?? :PP
btw, adik ang tuh nsem pa..haha..~(sah tension tu)

afifah said...

chikchem~ mau x gemok.. makan memilih.. huhu..
die memg merancang nak lari dh lama agak nye.. bukan slah ayong.. huhu

husna~bila nak jd kurus cm ayah aku?? perli rapat nampak hahaha...
.. tension2.. huhu

Afifah's Money!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...