Thursday, October 21, 2010

woah... a brand new sem started already.. huhu

poyo gila tajuk.. hehe... pape pun Alhamdulillah dah genap sebulan aku memasuki dunia undergraduate nih.. setakat nih semua ok2 je.. macam biasa.. kehidupan aku agak busy jika dibandingkan dengan kawan2 aku yang kos lain (disini la).. hehe.. slalunya msa aku pegi klas dorang masih tdo lagi dan blik klas plak dorang pun tgh tdo.. tp kalo dibandingkan dengan universiti lain boleh dikatakan sesi pembelajaran di universiti aku ni mula agak lambat.. pkul 9 baru start.. tp kat sni memang punctual la.. start pkul 9 dan habis 10 minit awal sebab nak bagi masa untuk pelajar bertukar kelas... jadi sesi pembelajaran yang akan bermula lepas sebuah klas tuh akan start on time la.. klas aku pling awal habis pkul 5 dan pling lmbt abis pkul 6.. menjadi salah seorang daripada 2 orang pelajar perempuan melayu tunggal  serta menjadi salah seorang dari sepuluh pelajar perempuan didalam department mechanical engineering memang mencabar... tapi alhamdulilllah kerjasama dan respon yang amat baik diberikan oleh semua coursemate.. tq diucapkan..


10.10.10
hari ni hari anniversary ke 10 university aku kat malaysia.. jadi macam ada festival la kat sini.. tapi bagi aku event ni biasa-biasa..rasanya lebih baik x pegi dari pegi...aku cuma pegi melawat kejap je.. kata mereka ada hot air balloon.. tu yang aku pegi jgak.. ari tuh kat putrajaya ari tuh x sempat nak pegi.. hehe.. 
aku dgr MYR80000 dihabiskan utk event ni.. ish2










New Home

Okay… undergraduate ni aku duduk kat luar.. Alhamdulillah walaupun dapat umah lambat sket.. tp dekat je ngan u..(dekat la jugak kalo nak bandingkan ngan kwn lain syukur)… tq bebanyak kat teman2 serumah sebab banyak membantu.. heheh dah la aku nih jenis pemalas…. Roommate aku pun memang supportive giler.. caya la korang.. yall rock bebeh!.. tp paling terima kasih kat sapika la sebab dia tolong carikan umah.. insyaAllah kita akan membina keluarga yang sakinah, mawaddah wa rohmah! hehhe (ceh cm orang kawin la plak) heheh I will put the utmost commitment to this home matter! I will insyaAllah!
ni bersama jiran sebelah sekali...


Bekalan internet

Setakat nih kitorang rompak university punye line je.. sebab jiran sebelah umah kitorang ni adalah dibawah seliaan Pioneer(pihak uni).. kira free la.. rompak2 ni kan x baik… mungkin kitorang akan bertukar ke saluran internet yang halal bila allowance dah masuk hehe

Derma darah.

ni darah aku.. separuh je dia amik kalo nak bandingkan ngan org lain..

semalam, aku pegi derma darah.. gempak giler weh.. pusat darah negara selalu je datang sni.. tp ni first time aku derma darah.. hehe.. gempak x gempak.. aku jejak kaki je kat tempat derma darah tuh aku dah pening2 dah... haha..tp aku mangat lebih semalam.. tu yang derma darah gak tuh.. hehe... tp x penuh satu bungkus la.. kurang sket.. kalo penuh satu bungkus tuh x tau la aku sampai umah ke x.. hehe.. sebab dr u ke umah aku kene jalan kaki jauh la gak..lg pun sebab 2-3 hari lepas aku x sihat sgt.. tp x makan ubat pun  la.. tu yang boleh derma darah tu hehe... derma darah pun dapat sijil weh.. jgn main2 hehe.. mula2 nurse tu pakaikan alat yang pam2 tu.. nak bg ada tekanan la kat saluran darah .. pastu dia bius.. and dia cucuk jarum besar tu.. pening2 ja aku tgk.. pastu, lbih kurang 5 minit pas tuh nurse tu cabut.. darah aku dah penuh haha..
gila banyak... masa tuh x pening lagi.. masa smpi umah bru rasa pening.. smpi hari ni aku pening2 ish2..
tp kalo x derma skang.. bila lagi.. kan2.. hehe

p/s: penulis baru mengikuti ISK (ini sejarah kita).. program ni bgus .. penulis realize sebnarnye msa zaman abassiyah tu memang zaman kegemilangan kita.. bayangkan 2/3 dunia di kuasai oleh islam... dibawah pemerintahan satu amir... satu amir yang memerintah 2/3 dunia... semua orang kalo nak menuntut ilmu ni semua datang ke pusat tamadun abbasiyah di baghdad untuk menuntut ilmu.. ibnu sina pun menuntut pada zaman tuh.. kalo kawan2 nak tau ibnu sina ni bukannya orang arab tapi orang RUSIA.. gempak kan ...Islam jika diamalkan secara menyeluruh hasilnya memang gempak wei.. kalo kawan2 ada peluang untuk pegi program cm ni.. pegi la.. bes..!






4 comments:

Syahira Ismail said...

tik tok..sat je kn..dh jd undergraduate student.3 4 taun g..jd mak org plak.ek..keje dlu..lpe tang keje..skip trus.btw, join kt mne progrm 2..under ape?mcm best

afifah said...

syira~ haah sat ja dah jadi undergraduate.. keje dlu.. hehe..nak jadi mak org tu x tau la 4 tahun lagi ka bpa.. ada rezeki InsyaAllah hehe.. oh program tuh bukan under apa2.. cuma dorang ada dana la utk aktiviti dakwah camni.. cuma pipah ada join usrah kat u ni.. tu yang dapat tau program ni.. program2 ni ada ja kot kat mana2.. kat penang pun ada.. cuma perlu memilih ja la yang mana sesuai. :)

Mirull Leonhart said...

gile best dpt tenet free... dok cti x ajak... camni la member... hahaha

afifah said...

mirull~ bukan x nak ajak ko.. ko yang x gtau awal2.. kan dah melepes huhu.. :)

Afifah's Money!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...